
סטופג' – היעצרות
פרק 3 בספר פרוסס מודל מציג את רעיון הסטופג'. מה קורה שתהליך נפסק ומשהו חסר ולא מאפשר לתהליך להמשיך. האוכל לא מגיע ואנחנו נשארים רעבים, עצירה של הנשימה, או קטיעה של סיפור כשאנחנו ממש באמצע…
כל הפוסטים בבלוג

מה רוצה האימפליינג?
לתשומת לב: כל מה שכתבתי כאן הוא פרי של שנים רבות של לימוד וקריאות חוזרות של ספרו של ג'נדלין – A Process Model. עם זאת, הכתוב נובע מלמידה והבנה

זמן של תנועת חיים
בכל תחומי החיים, אפשר לשים לב שתנועת חיים מניעה תהליכי חיים – צמא מבקש רוויה, רעב שואף לשובע, כאב מבקש מזור, עייפות שואפת למנוחה, שיעמום מבקש עניין, סקרנות מבקשת גילוי, וכן הלאה. בפרק הזה ג'נדלין מציג שני מושגים חשובים: אימפליינג ואוקורינג, שמניעים את תהליך החיים, ומנביעים ניסוח חדש של זמן.

סביבה שעדיין לא – סביבה #0
סביבה #0 היא הסביבה שמפתיעה אותנו, זו שאף פעם לא היתה כאן, ולא יכולנו אפילו לדמיין אותה, ואז היא מגיעה ומשנה את תהליך חיינו באופן טרנספורמטיבי.

סביבה נוצרת – סביבה #3
סביבה נוצרת (סביבה #3) בתהליך החיים שלנו באינטראקציה בין הגוף שלנו לסביבה. התהליך המשותף של הגוף והסביבה יוצרים את סביבה #3 – סביבה נוצרת מתהליך החיים ובתוכה אנחנו ממשיכים את תהליך החיים

גוף וסביבה – סביבה #1, #2
פרק 1 בספר פרוסס מודל נקרא גוף וסביבה (גוףסביבה). ג'נדלין מציג ארבע סביבות – סביבת הצופה (En1), ועוד 3 סביבות שהוא מפתח – En2, En3, En4. הפוסט הזה מציג את סביבת הצופה – En1 ואת סביבת En2 שבה גוף וסביבה הם מאורע אחד.

A Process Model – מבוא
את הספר הזה – A Process Model, אני קוראת שוב ושוב כבר כמעט עשור1. עם עמיתים ובקבוצות קטנות. בכל פעם עמוד או שניים. ספר של

"נהר המשמעות" בתהליכי TAE
טבעו של תהליך TAE הוא לצלול לעומקו של נהר המשמעות. מהות העבודה היא לחוש את המשמעות המובלעת בקצה הידיעה. להתמסר לדרך לא נודעת שאולי תישא אותנו אל עבר מי הנהר הצלולים והעמוקים, אל עומק המשמעות.

פרדיגמת ההתהוות
הפרדיגמה הקיימת ופרדיגמת ההתהוות מודגמות על-ידי שני פוסטים בפייסבוק שמדגישים הבדלים בין שתיהן.

על שינוי פרדיגמה
ג'נדלין לא רק מציג רעיונות חדשים, אלא יוצר פרדיגמה חדשה. איננו תופסים את המציאות כפי שהיא – אלא דרך משקפיים מסויימים. ג'נלדין מצביע על פרדיגמה חדשה – אנחנו מכנות אותה פרדיגמת ההתהוות.

בית ספר הכפר הירוק
סדרת בשבילי הלמידה – סיורים לבתי-ספר מעוררי מחשבה והשראה כתיבה: ד"ר אורית פרנפס בדרך לבית הספר בית הספר הכפר הירוק הוא בית ספר ותיק ששמו

בית-ספר מיתרים רעננה ע"ש פראנקל, ברנקו וייס
בית-ספר ליהדות פלורליסטית בו לומדים יחד ילדים מרקע חילוני ודתי. לבית-ספר מודל חינוכי פרוגרסיבי ואלטרנטיבי, ועיצובו האדריכלי משרת את התפיסות החינוכיות. הוא בית-ספר מכיל ומשלב.

תהליכי TAE – שאלת ההשפעה על החיים
איך תהליך חשיבה בקצה הידיעה (TAE) משפיע על החיים שלי? דוגמה ותשובות ראשונות מתהליך שאני עשיתי: לשיר כחוויה מחוברת.