בלוג
האטה בחינוך
אחת ההשתמעויות של 'למידה מתנועת החיים' היא שתהליך הלמידה נובע מהמקצבים הפנימיים של הילד. מי שצריך להיות פעיל בהתנסויות למידה, בבניית המבנים הפנימיים, זה הילד. לכן, למידה משמעותית צריכה להיות מחוברת לתנועת החיים של הילד, למקצבים הפנימיים שלו, לצעדים הטבעיים לו. זה יוצר צורך בחינוך איטי יותר, מותאם יותר לילדים ולמקצבים הפנימיים שלהם.
החיבור שנוצר אצלי בין 'למידה מתנועת החיים' לבין 'תנועת ההאטה' התהווה מתוך הכרות רבת שנים עם רעיונות ההאטה, וזיהוי רקמת הקשרים לרעיונות שמעסיקים אותי. פניה כמעט מקרית לעמית נויפלד, מוביל 'תנועת ההאטה' בארץ, הביאה ליצירה של שותפות מבורכת עם שתי נשות חינוך שהתעניינו אף הן (באופן בלתי תלוי) בקשר בין האטה וחינוך. בתחילת תקופת הקורונה, במרץ 2020, מיקה דפני, ד"ר ענת שפירא לביא ואני התחלנו להוביל יחד תחום חדש: האטה בחינוך, בחסות הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות.
כל החומרים והמאמרים נמצאים באתר האטה בחינוך.
כאן מופיעים המאמרים בנושא האטה בחינוך שנכתבו לבלוג, כמו גם מאמרים שכתבתי על האטה בחינוך במקומות אחרים.
מאמרים בבלוג בנושא האטה בחינוך
כשהאטה בחינוך פוגשת צעירים חסרי מנוח
כבר מזמן ברור לנו שיש להביא את בשורת ההאטה בחינוך לשערי האקדמיה. רשמים מסדנה על האטה בחינוך שנערכה עם סטודנטים להוראה במכללת אורנים. הסדנה כללה שלושה מפגשים שעסקו ברעיונות ועקרונות ההאטה, התנסויות בפרקטיקות האטה בחינוך ויישום בשטח.
60 שניות על האטה בחינוך
כנס פרקטיקות של האטה בחינוך התקיים באמצע אוקטובר 2020. בפוסט הזה אני מביאה את ה"פיץ'" שלי על האטה בחינוך כפי שהבאתי אותו בכנס, בפאנל המרכזי. והפעם – בשבח המינימליזם – ב- 60 שניות.
תתארו לכם חינוך איטי
בחצי שנה האחרונה אני עוסקת בחינוך איטי, ומבחינתי הוא די מתערבב עם "למידה מתנועת החיים". בפוסט הזה אני מנסה לדמיין, לתאר לעצמי, איך אני רואה חינוך איטי, בפועל.
מבידוד לשחרור – להניח לתנועת החיים לזרום
מה קרה כשילדה קטנה (7) נכנסת לבידוד, ואמא עסוקה בוקר שלם ולא זמינה לשעשע אותה? פוסט שמדבר על דיסוננסים – מה קורה שהולכים כנגד הדפוסים של השקעה, של שליטה, של קידום. מה האפקט של סביבה מאטה?
מאמרים חיצוניים שכתבתי בנושא האטה בחינוך
מאמר "איטי זה המהיר החדש" באתר של "תנועת ההאטה"
כתבתי מאמר קצר, והוא התפרסם באתר של Slow – תנועת ההאטה, שבו אני שוברת כמה מיתוסים לגבי "האטה" בכלל ובחינוך בפרט.
זהו מאמר שני שמתפרסם באתר של תנועת ההאטה, לאחר המאמר "ללמוד לאט" שהופיע בתחילת דרכה של "האטה בחינוך".
מוזמנים לקרוא, לאט. כי איטי זה המהיר החדש 🙂
פרק על האטה בחינוך – פודקאסט "חייזרים חינוכיים"
ראיון ראשון על האטה בחינוך בפודקאסט חינוכי.
מיקה דפני ואני מדברות על האטה בחינוך עם צחי חנניה מהפודקאסט "חייזרים חינוכיים".
דיברנו על מה זו בכלל האטה בחינוך? איך היא מתחברת למטרות נשגבות ונכספות בחינוך? מה בין האטה להאצה? איך אפשר להאיט בחינוך בתוך עולם מאיץ? מהם האתגרים ואיך מתמודדים איתם?
מזמינות אתכם להקשיב ל 40 דקות על תחום שרק נולד לפני שנה וחצי, ומה ההבטחות שהוא נושא עימו (וגם האתגרים).
מאמר ללמוד לאט באתר של תנועת ההאטה
המאמר הראשון שלי על האטה בחינוך: "ללמוד לאט" הופיע מעט אחרי לידתו של התחום "האטה בחינוך" ומסביר למה חשוב להאט כדי ללמוד טוב יותר, משמעותי יותר, ועמוק יותר.