לתשומת לב: כל מה שכתבתי כאן הוא פרי של שנים רבות של לימוד וקריאות חוזרות של ספרו של ג'נדלין – A Process Model. עם זאת, הכתוב נובע מלמידה והבנה שלי, ואינו בהכרח מבטא עוד רבדים בכתיבתו של ג'נדלין. הכתוב נועד להנגיש ולתמוך בהבנה של רעיונות מורכבים וחדשניים, אבל הוא לא מחליף קריאה במקור, ספרו של ג'נדלין.
איך שולחן העבודה שלכם מאורגן?
התבוננו רגע בשולחן העבודה או בפינת העבודה שלכם. שימו לב מה מונח על השולחן. גם אם הוא מאורגן למופת, וגם אם השולחן מבולגן – יש פריטים שנמצאים עליו, וכאלה שלא. שימו לב היכן הפריטים נמצאים על השולחן – האם הם מונחים באקראיות? שאלו את עצמכם כיצד הגיעו לשם ואיך יצא שהם מונחים במקום בו הם מונחים.
במקרים מעטים, אם בכלל, אנחנו חושבים ומתכננים כיצד לארגן את שולחן העבודה ואז מוציאים לפועל את התכנון. זה יכול לקרות לפעמים, כשאנחנו מחליטים לעשות סדר. אבל בדרך כלל, השולחן פשוט מתארגן כך, מתוך תהליך החיים שלנו עם סביבתנו. כוס הקפה ששתינו, הספר שקראנו, המסמך עליו עבדנו, העט איתו כתבנו, הטלפון ששמנו בהישג יד, משקפי הקריאה שמונחות ליד הספר.
הסביבה נוצרת בתהליך החיים שלנו שהוא אינטראקציה בין הגוף שלנו לסביבה. התהליך המשותף של הגוף וסביבה #2 יוצרים את סביבה #3 – הסביבה שנוצרת מתהליך החיים (השולחן שמאורגן כך…), ובתוכה אנחנו ממשיכים את תהליך החיים (אנחנו ממשיכים לעבוד על שולחן העבודה שהתארגן כך עד עכשיו).
שולחן העבודה שלי נוצר במהלך תהליך החיים שלי איתו
סביבה #3 – סביבה נוצרת
סביבה #3 נוצרת מתהליך מתמשך של גוף-סביבה #2.
תהליך גוף-סביבה #2 ממשיך להתרחש בתוך סביבה #3 (וכך ממשיך ליצור אותה, ולארגן אותה).
אנחנו יכולים לראות את תוצרי סביבה #3 בטבע ואת השתנותם, בכל מקום שבו תהליך חיים מתרחש.
אשמח מאוד לקרוא מה חשבת